Salla Ilona Viitanen

Tausta

Olen 30-vuotias helsinkiläinen juristi ja filosofian maisteri musiikkitieteestä.

Päivätöitäni teen juristina ammattiliitossa työoikeuden ja tieteen edunvalvonnan parissa. Juridiikan lisäksi tunnen laajasti myös kulttuurialaa, sillä olen aiemmin työskennellyt muun muassa musiikin ja tekijänoikeuksien parissa. Olen työskennellyt niin klassisen kuin kevyen musiikin parissa, ja tunnen hyvin esimerkiksi Helsingin kaupunginorkesterin toimintaa.

Olen harrastanut politiikkaa ja edunvalvontaa eri muodoissaan jo yli kymmenen vuotta. Tällä hetkellä toimin sihteerinä Vasemmiston koulutuspoliittisessa työryhmässä, joka valmistelee puolueen koulutuspoliittisia linjoja. Edustin opiskeluaikanani neljä vuotta Suomen tunnetuimmassa poliitikkokoulussa eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa, ja olen toiminut lukuisissa muissa ylioppilaskunnan luottamustoimissa. Olen osallistunut yhteisten asioiden hoitamiseen aina lukion oppilaskunnan hallituksesta yliopiston opiskelijatoimintaan, jossa toimin muun muassa musiikkitieteen ainejärjestön Synkooppi ry:n puheenjohtajana.

Yhteiskunnallinen ja poliittinen vaikuttaminen on aina ollut minulle selvä asia, sillä tulen poliittisesta kodista. Maailma ja yhteiskunta on juuri sellainen minkälaisen siitä yhdessä teemme. Nykyinen järjestelmä, arvostukset ja toimintatavat eivät ole luonnonlakeja, vaan ihmisen tekemiä. Tarvittaessa niitä voidaan, ja myös pitää, muuttaa ja korjata. Sen sijaan, että odottelisin tulevaisuutta ja yrittäisin sopeutua siihen mitä kulloinkin tapahtuu, ajattelen, että on järkevämpää itse aktiivisesti luoda parempaa tulevaisuutta ja edellytyksiä pitkäjänteisesti.

Asun avopuolisoni kanssa Meilahdessa. Harrastan musiikkia, erityisesti laulamista, kirjojen lukemista ja Keskuspuistossa käveleskelyä. Seuraan tietysti myös politiikkaa ja ajankohtaisia asioita. 

Oikeudenmukaisuus, sivistys, ympäristö, solidaarisuus

SALLA ILONA VIITANEN

  • Työskentelee ammattiliiton lakimiehenä
  • Aktiivinen ja tehokas, tinkimätön, kriittinen ja lahjomaton moniarvoisuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja
  • Vahva tausta musiikkialalta, kulttuurin ja luovuuden puolustaja
  • Luottamuspaikka UMO-säätiön hallituksessa
  • OTM 2019, FM 2016 (musiikkitiede)

Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, sivistys, ympäristö ja ihmisten välinen solidaarisuus. 

Ota yhteyttä: salla.i.viitanen(ät)gmail.com

Koulutus

  • Oikeustieteen maisteri, Helsingin yliopisto 2019
  • Filosofian maisteri (musiikkitiede), Helsingin yliopisto 2016
  • Muusikko, Helsingin konservatorio 2014
  • Ylioppilas, Madetojan musiikkilukio 2010